Translate

Πως να φτιάξετε τούρτα σοκολάτας και παντεσπάνι

Φτιάξτε 3 κιλά τούρτα σοκολάτας με υλικά που κοστίζουν τα μισά και λιγότερο από ότι μία έτοιμη τούρτα. Παρακάτω θα δείτε πως θα φτιάξετε μόνοι σας το παντεσπάνι χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε έτοιμο. 

Τα υλικά για αυτήν την τούρτα κόστιζαν περίπου 15€ (πάντα έχουμε κάποια από αυτά στο σπίτι μας και δεν χρειάζεται να τα αγοράσουμε) ενώ μία τούρτα 3 κιλών στο εμπόριο κοστίζει περίπου 45€ δηλαδή θα έχετε κέρδος 30€. Δείτε παρακάτω την διαδικασία (και με εικόνες)...

ΥΛΙΚΑ


  • 1 κουτί Souper mousse
  • 2 κουβερτούρες
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος για την σαντιγί και 500 γρ. κρέμα γάλακτος για το στήσιμο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

  • 4 αυγά
  • 3 φλ. κοσκινισμένο αλεύρι φαρίνα
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. κοσκινισμένο κακάο
  • 1 μπέκι μπάουντερ
  • 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ (Το βράζετε για 3 λεπτά)

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Θα χτυπήσετε στο μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη καλά. 

2. Θα ρίξετε το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι, το μπέκι, το αλάτι και το κακάο. Θα το ανακατέψετε καλά και στο τέλος θα ρίξετε το κονιάκ και θα το αφήσετε λίγο ακόμα στο μίξερ.

3. Όταν όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν θα τα ρίξετε σε ένα μεγάλο ταψί και θα ψήσετε το παντεσπάνι σας στους 180 βαθμούς σε αέρα για 30 λεπτά.


4. Όταν θα είναι έτοιμο (θα είναι σαν κέικ) θα το αφήσετε να κρυώσει για να μην σας διαλυθεί και με προσοχή θα το γυρίσετε ανάποδα πάνω σε μία λαδόκολλα και θα κόψετε το παντεσπάνι στην μέση γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.


5. Επειδή το μαχαίρι δεν φτιάνει μέχρι την μέση μπορείτε να περάσετε μία κλωστή για να κοπεί όλο.


6. Θα βάλετε το ένα κομμάτι, ανάποδα πάλι, πάνω στο ταψί που θα φτιάξετε την τούρτα σας αλλά είναι προτιμότερο να μην είναι ψηλό. 


7. Το κομμάτι που βρίσκετε τώρα στο ταψί σας θα το σιροπιάσετε με ένα πινέλο με το σιρόπι που θα φτιάξετε όπως λέει πάνω στα υλικά.



8. Θα χτυπήσετε στο μίξερ τα 500 γρ. κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί και θα την βάλετε σε ένα μπολ για να ξαναχρησιμοποιήσετε το μίξερ ξανά, για να φτιάξετε την κρέμα που θα βάλετε πάνω από το μισό παντεσπάνι στο ταψί σας.

9. Θα χτυπήσετε την souper mousse ακολουθώντας της οδηγίες του κουτιού και θα προσθέσετε στο τέλος 1 1/2 φλ. σαντιγί που έχετε φτιάξει προηγουμένως.


10. Θα την τοποθετήσετε την κρέμα σας, όταν θα είναι έτοιμη, πάνω στο ταψί σας ομοιόμορφα.



11. Θα τοποθετήσετε από πάνω το άλλο κομμάτι για να γίνει σαν σάντουιτς και θα το σιροπιάσετε πάλι.


12. Θα ζεστάνετε σε μπεν μαρί (ή σε ένα τσουκαλάκι αλλά προσοχή να μην σας κολλήσει κάτω) τις κουβερτούρες με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, θα το ανακατέψετε καλά, θα το αφήσετε να παγώσει και θα το απλώσετε πάνω από την τούρτα σας ομοιόμορφα και γύρω γύρω.



13. Η τούρτα σας είναι έτοιμη. Τώρα με την υπόλοιπη σαντιγί που σας έχει μείνει μπορείτε με διάφορα μηχανήματα ή όπως εσείς θέλετε να την στολίσετε και μπορείτε ακόμα να βάλετε διάφορα σχέδια πάνω για να γίνει μία πολύ όμορφη και νόστιμη τούρτα γενεθλίων.


Αναρτήθηκε από: Δέσποινα Κ.

Μπορείτε ακόμα εάν θέλετε να γίνει πιο νόστιμη, να κάνετε ότι παραλλαγή θέλετε χρησιμοποιώντας δικές σας γεύσεις ή να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρες γάλακτος για να γίνει πιο γλυκιά. Μπορείτε να κάνετε LIKE αν σας άρεσε και να γράψετε τα σχόλια σας από κάτω, για το τι άλλα υλικά χρησιμοποιήσατε για να μας δώσετε ιδέες και μπορείτε να κάνετε VOTE για την σελίδα μας.

VOTE για την σελίδα


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου