Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρόπαστα και δείτε πως να κάνετε πρωτότυπα δώρα στους συγγενείς και φίλους σας

Η ζαχαρόπαστα είναι εύκολη στην παρασκευή της και έτσι Χριστουγεννιάτικα μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μπισκότα, κάνοντας έτσι καλό στην τσέπη σας και εάν έχετε παιδάκια σίγουρα θα το ευχαριστηθούνε και αυτά.

Με απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε ζαχαρόπαστα, που μοιάζει σε μορφή με την ζύμη που φτιάχνουμε μπισκότα και να κάνετε ότι σχέδια θέλετε με ότι χρώμα επιθυμείτε. Η συνταγή που θα χρησιμοποιήσετε για τα μπισκότα σας θα πρέπει να μην έχει μαγιά ή να έχει ελάχιστη, για να μην σας φουσκώσουν για να μπορείτε να κολλήσετε πάνω την ζαχαρόπαστα. Παρακάτω θα δείτε συνταγή για μπισκότα, συνταγή για ζαχαρόπαστα και πως να τα ενώσετε και πως να κάνετε πρωτότυπα δώρα στους συγγενείς και φίλους σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα μπισκότα είναι:

  • 600 γρ. βούτυρο ζωικό
  • 400 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 1 πρέζα μπέικιν
  • 1200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Θα τα ρίξετε στο μίξερ ένα ένα με την σειρά που αναγράφονται. Τα δύο πρώτα υλικά θα τα αφήσετε λίγα λεπτά να αφρατέψουν. Θα ανοίξετε με τον πλάστη την ζύμη σας σαν φύλλο και με ένα κουπ πατ της αρεσκείας σας θα φτιάξετε σχέδια και θα τα πατήσετε λίγο για να μεγαλώσουν με τον πλάστη. Θα τα ψήσετε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.


Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την ζαχαρόπαστα είναι:

  • 50 γρ. (5 κ.σ.) νερό
  • 3 κ.γ. σκόνη φρούι ζελέ ότι γεύση θέλετε
  • 2 κ.σ. γλυκόζη
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • 2 βανίλιες
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής (Θα ρίξετε τρεις σταγόνες το χρώμα που επιθυμείτε. Μπορείτε ακόμα να κάνετε αναμίξεις και να φτιάξετε ένα καινούργιο χρώμα. Μπορεί να σας βγει σκούρο αλλά μαζί με την ζάχαρη άχνη θα ανοίξει πολύ το χρώμα. Εάν θέλετε η ζύμη σας να έχει άσπρο χρώμα τότε δεν θα προσθέσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής.)
  • 600 γρ. ζάχαρη άχνη + έξτρα για το πλάσιμο

Θα τα βράσετε σε ένα μικρό τσουκάλι σε μέτρια φωτιά και θα τα ρίξετε με την σειρά που αναγράφονται εκτός από την άχνη ζάχαρη. Θα ρίξετε λίγη άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ και θα κάνετε μια τρύπα στην μέση. Θα ρίξετε μέσα το μείγμα που φτιάξατε και θα το ανακατέψετε καλά με ένα κουτάλι. Στην συνέχεια, θα αρχίσετε να το ζυμώνετε με τα χέρια ρίχνοντας σιγά σιγά και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, έως ότου να γίνει η ζύμη εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.




Είναι προτιμότερο να την κλείσετε αεροστεγώς και να την αφήσετε στο ψυγείο για μία μέρα. Μπορείτε όμως να την χρησιμοποιήσετε αμέσως. Σε μία επιφάνεια θα πασπαλίσετε ζάχαρη άχνη και θα ανοίξετε με ένα πλάστη ένα κομμάτι από την ζύμη σας σαν φύλλο, όσο πιο λεπτό μπορείτε γιατί θα έχει έντονη γεύση. Εάν κολλάει ο πλάστης τότε θα πασπαλίσετε από πάνω και άλλη ζάχαρη άχνη.


Με το ίδιο κουπ πατ που χρησιμοποιήσατε για τα μπισκότα, θα φτιάξετε τώρα τα ίδια σχέδια με την ζαχαρόπαστα για να τα κολλήσετε από πάνω. Για να κολλήσουν χρειάζεστε μόνο ένα μπολ με νερό και ένα πινέλο. Θα βρέξετε το μπισκότο σας και θα κολλήσετε το σχέδιο της ζαχαρόπαστας από πάνω ομοιόμορφα. Μπορείτε να το πατήσετε λίγο με τον πλάστη. Όταν είναι έτοιμο θα βρέξετε λίγο την ζαχαρόπαστα για να γυαλίσει.






Παρακάτω θα δείτε πρωτότυπα δώρα που μπορείτε να κάνετε στους συγγενείς και στους φίλους σας.






VOTE για την σελίδα

Σχόλια